Freecell Patiens

Freecell Patiens

Freecell Solitaire är, som namnet antyder, ett solospel som kan vara väldigt roligt att spela. Det kan verka lite förvirrande och utmanande till en början, men när reglerna blir tydliga är det faktiskt ganska lätt att följa. Syftet med spelet är att i slutändan skapa fyra kortstaplar i grundstaplarna, en per färg, med början med esset och slut med kungen. Endast 52 kort från stapeln används och 13 kort hamnar i varje hög för en viss färg.

Det finns många versioner av spelet, men i just den här varianten finns det åtta högar med öppna kort i valfri slumpmässig ordning. Huvudregeln i spelet är att placera nästa kort med lägst värde över det befintliga kortet i någon hög med kort, och det måste vara en annan färg - rött över svart eller svart över rött. Om t.ex. en ruteråtta är öppen kan endast en spadersjua eller klöversjua placeras ovanpå det kortet. Ruter sjua eller hjärter sjua skulle inte vara tillåtet, eftersom det är samma färg som det befintliga öppna kortet.

Det finns fyra tomma högar på den övre vänstra sidan. Dessa kan användas för att placera kort som tillfälligt inte behövs för att lösa spelet. Dessa kan användas som platshållare för tillfället för att öppna upp andra kort som kan hjälpa till att lösa spelet. Tänk på att endast fyra kort kan flyttas till dessa tomma platser, så utmaningen är att hitta kort gömda bakom dessa kort som kan hjälpa till att lösa spelet. När du har ett lämpligt kort i någon av de nedre högarna kan korten från dessa fyra högar flyttas tillbaka för att följa den fallande ordningen med olika färg.

När det finns ett ess-kort öppet i någon hög kan det flyttas till en av de fyra grundhögarna i det övre högra hörnet. När fler kort blir tillgängliga i stigande ordning i samma färg kan dessa placeras ovanpå de lägre korten i grundhögarna. Spelet är vunnet när alla kort har placerats i de fyra grundhögarna. Men kom ihåg att det också finns en timer, så syftet med spelet är att flytta korten så snabbt som möjligt till sina respektive grundhögar!
Bubble Shooter Alla spel - Kontakt - Integritetspolicy